Főoldal

Külhoni magyar családi vállalkozások támogatására hirdettek pályázatokat

Publikálva: 2017. június 16.

A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Gyulán.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására

Publikálva: 2017. június 15.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a „Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására” című pályázati felhívása a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 80/2017. (VII.03.) számú határozata értelmében módosult az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. június 15.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a „Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására” című pályázati felhívása a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 80/2017. (VII.03.) számú határozata értelmében módosult az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. június 15.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a „Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására” című pályázati felhívása a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 80/2017. (VII.03.) számú határozata értelmében módosult az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Befejeződött a fiatal vállalkozók nyári továbbképzése

Publikálva: 2017. június 14.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2017. június 8-a és 11-e között szervezte meg a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program folytatásának továbbképzését Balatonfüreden.

Tovább a teljes cikkre

Korszerű iskolai CNC-marós szaktermet avattak Udvarhelyen

Publikálva: 2017. június 7.

Egy számítógép-vezérlésű marógéppel (CNC), több számítógéppel, valamint projektorokkal szerelték fel a Bányai János Szakközépiskola laboratóriumát, ahol ezentúl gyakorlati képzést nyújthatnak a CNC-s szakosztályba járó diákoknak. A több mint 330 ezer lej értékű projekt célja a szakképzés megerősítése, hogy a végzős diákok könnyebben találjanak munkát szülőföldjükön – derült ki a keddi avatóünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Székely hot-dog, sajtfélék és lángos a bukaresti Ozosep vásáron

Publikálva: 2017. május 29.

Minőségi felvágottat, sajtféléket, gyümölcslekvárokat és -szörpöket, mézet, kürtöskalácsot és kenyeret is kínálnak szombaton és vasárnap a bukaresti Magyar Kulturális Központban sorra kerülő gasztro-kulturális Ozosep vásáron.

Tovább a teljes cikkre

A szakiskolát végzettek jelentős hányada külföldre készül dolgozni

Publikálva: 2017. május 17.

A csíki szakiskolákban idén végző, szakmát tanuló végzősök többsége külföldön próbálna szerencsét tanulmányai befejeztével – vetítettek előre a lapunk által megkérdezett iskolaigazgatók. Szerintük a diákok döntő többsége csak rövid távra tervez a határon túl, később hazatérnek és itthon hasznosítják a kint tapasztaltakat.

Tovább a teljes cikkre

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának rimaszombati programja

Publikálva: 2017. május 16.

A rimaszombati rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

Tovább a teljes cikkre

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának lendvai programja

Publikálva: 2017. április 25.

A lendvai rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

Tovább a teljes cikkre

Kiemelten támogatják a külhoni magyar családi vállalkozásokat

Publikálva: 2017. április 13.

A külhoni magyar családi vállalkozásokat támogatja idén a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, de folytatódik a fiatal vállalkozókat megcélzó pályázat is. A részleteket a tavaszi Kárpát-medencei körút második erdélyi állomásaként szerdán Csíkszeredában ismertették.

Tovább a teljes cikkre

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni családi vállalkozások segítésére

Publikálva: 2017. április 11.

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Hozzáadott érték – nők szerepe a gazdasági életben

Publikálva: 2017. április 11.

Hozzáadott érték – Nők a közép-kelet-európai gazdaságért címmel szervezett konferenciát Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, illetve Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma Csíkszeredában. Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke Női hálózatok és érdekérvényesítés Magyarországon címmel tartott előadást.

Tovább a teljes cikkre

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának csíkszeredai programja

Publikálva: 2017. április 7.

A csíkszeredai rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

Tovább a teljes cikkre

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának nagyváradi programja

Publikálva: 2017. április 7.

A nagyváradi rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

Tovább a teljes cikkre

A magyar kormány gazdaságfejlesztéssel is segíti a kárpátaljai magyarság megmaradását

Publikálva: 2017. április 5.

A jelenleg legnehezebb helyzetben lévő nemzetrésznek számító kárpátaljai magyarság megmaradását a magyar kormány a közösség gazdasági biztonságának, stabilitásának a megerősítésével, és ezen belül a családi vállalkozások támogatásával is elő akarja segíteni - jelentette ki kedden Beregszászon Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

A családi vállalkozások megtartó erőt adnak a felvidéki magyarságnak

Publikálva: 2017. április 4.

Mind a helyi fiatal vállalkozók, mind pedig a családi vállalkozások megtartó erőt adnak a felvidéki magyarságnak, ezért azokat a gazdaságfejlesztési program keretében támogatni kell - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció