Hírek

2017. október 28. 9:00

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására.

2017. október 28. 9:00

Pályázatok eredményei - Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására

Pályázatok eredményei - Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására.

2017. október 28. 9:00

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására.

2017. október 27. 17:33

Potápi: közel 890 millió forint a külhoni magyar családi vállalkozások támogatására

Közel 890 millió forintból 185 projekt megvalósítását támogatja a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások éve keretében - közölte Potápi Árpád János pénteken Budapesten.

2017. október 6. 14:07

Szijjártó Péter: Magyarország megerősödésével az egész nemzet nyer

Magyarország megerősödésének az egész magyar nemzet a nyertese, hiszen azzal, hogy Magyarország erős országgá vált, és a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt, nemcsak a Magyarországon élő magyarok, hanem a külhoni magyarok is rendkívüli módon meg tudnak erősödni - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságélénkítő programjának nyertes pályázói írtak alá szerződéseket a programot megvalósító Prosperitati Alapítvány rendezvényén.

2017. szeptember 10. 14:02

Átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj (MTND) pályázat elismeréseit.

2017. augusztus 16. 14:10

Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit

Az első európai uniós tagállamként Szlovéniában, a Muravidéken írták alá hétfőn a Kárpát-medencei magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program szerződéseit .A gazdaságfejlesztési támogatásokon felül jelentős infrastrukturális beruházások is lesznek, így megvan a költségvetési fedezet az M70-es autóút teljes autópályává szélesítésének.

2017. augusztus 5. 18:43

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott

A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

2017. július 27. 17:06

Potápi: idén 830 milliós támogatás a külhoni magyar vállalkozóknak

Az idén 830 millió forinttal támogatja a kormányzat pályázat alapján a Kárpát-medencében működő külhoni magyar vállalkozókat - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

2017. július 23. 17:02

Potápi: meghosszabbították a külhoni magyar családi vállalkozók éve program pályázatainak határidejét

A nemzetpolitikai államtitkárság meghosszabbította a külhoni magyar családi vállalkozások éve program pályázatainak határidejét, a kérelmeket július 31-ig várják. A teljes támogatási keretösszeg 830 millió forint.