Hírek

2017. június 16. 17:32

Külhoni magyar családi vállalkozások támogatására hirdettek pályázatokat

A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Gyulán.

2017. június 14. 7:55

Befejeződött a fiatal vállalkozók nyári továbbképzése

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2017. június 8-a és 11-e között szervezte meg a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program folytatásának továbbképzését Balatonfüreden.

2017. június 7. 9:05

Korszerű iskolai CNC-marós szaktermet avattak Udvarhelyen

Egy számítógép-vezérlésű marógéppel (CNC), több számítógéppel, valamint projektorokkal szerelték fel a Bányai János Szakközépiskola laboratóriumát, ahol ezentúl gyakorlati képzést nyújthatnak a CNC-s szakosztályba járó diákoknak. A több mint 330 ezer lej értékű projekt célja a szakképzés megerősítése, hogy a végzős diákok könnyebben találjanak munkát szülőföldjükön – derült ki a keddi avatóünnepségen.

2017. május 29. 8:28

Székely hot-dog, sajtfélék és lángos a bukaresti Ozosep vásáron

Minőségi felvágottat, sajtféléket, gyümölcslekvárokat és -szörpöket, mézet, kürtöskalácsot és kenyeret is kínálnak szombaton és vasárnap a bukaresti Magyar Kulturális Központban sorra kerülő gasztro-kulturális Ozosep vásáron.

2017. május 17. 10:37

A szakiskolát végzettek jelentős hányada külföldre készül dolgozni

A csíki szakiskolákban idén végző, szakmát tanuló végzősök többsége külföldön próbálna szerencsét tanulmányai befejeztével – vetítettek előre a lapunk által megkérdezett iskolaigazgatók. Szerintük a diákok döntő többsége csak rövid távra tervez a határon túl, később hazatérnek és itthon hasznosítják a kint tapasztaltakat.

2017. május 16. 11:22

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának rimaszombati programja

A rimaszombati rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

2017. április 25. 15:32

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának lendvai programja

A lendvai rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

2017. április 13. 8:05

Kiemelten támogatják a külhoni magyar családi vállalkozásokat

A külhoni magyar családi vállalkozásokat támogatja idén a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, de folytatódik a fiatal vállalkozókat megcélzó pályázat is. A részleteket a tavaszi Kárpát-medencei körút második erdélyi állomásaként szerdán Csíkszeredában ismertették.

2017. április 11. 15:38

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni családi vállalkozások segítésére

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

2017. április 11. 8:03

Hozzáadott érték – nők szerepe a gazdasági életben

Hozzáadott érték – Nők a közép-kelet-európai gazdaságért címmel szervezett konferenciát Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, illetve Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma Csíkszeredában. Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke Női hálózatok és érdekérvényesítés Magyarországon címmel tartott előadást.