Minőségi felvágottat, sajtféléket, gyümölcslekvárokat és -szörpöket, mézet, kürtöskalácsot és kenyeret is kínálnak szombaton és vasárnap a bukaresti Magyar Kulturális Központban sorra kerülő gasztro-kulturális Ozosep vásáron.
Kora délután, ahogy véget ért a kiadós zápor, egyre több fővárosi vonult ki a vásárba. Mitică Popescu színművész már ott állt és türelmetlenül várta, hogy elkészüljön a gulyás, amelynek illata számos látgatót az üst mellé csalogatott.
"Máskor is voltam már, a gulyásra várok. Hallom, hogy június 24-25-én a Mogoşoaia parkba jönnek kürtöskalács fesztiválra, oda is elmegyek utánuk" - nyilatkozta a népszerű színész.
Juhász-Borsa Orsolya, a Romániai Magyar Közgazdászok Egyesületének bukaresti tagja elismerte, hogy a gulyás egyik legnagyobb vonzerejét jelenti a vásároknak. Elmondta: számos új technikát használnak, például a sajtkészítők, akik a termékeiket régi receptek alapján modern eszközökkel készítik. Újításnak számít a 'székely hot-dog' is, amely hagyományos kolbásszal, savanyúsággal és sajttal készül.
A vásárba kilátogatókat néptánccsoportok szórakoztatják és külön kis műhelyek működnek a gyerekek szórakoztatására.
A vásár egyik legnépszerűbb standja az, ahol négy fiatal kürtöskalácsot és lángos süt.
A már hagyományosnak számító havi rendezvényt a Romániai Magyar Közgazdászok Egyesülete (bukaresti tagozat) és a Hargita Megyei Agrárkamara szervezi.