A programról

A Magyar Állandó Értekezlet 2016. december 1-jén zárónyilatkozatában a következőről döntött: „Sikeresnek tekintik a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot, amely folytatta a gazdaságpolitikai szemléletmód megerősítését a magyar nemzetpolitikában. Megállapodnak abban, hogy 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve lesz.” Ennek értelmében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága meghirdeti a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve programot.

Programunk keretében olyan családi vállalkozásokkal szeretnénk foglalkozni, amelyekre az alábbi szempontok közül legalább kettő érvényes:

A program keretében a Nemzetpolitikai Kutatóintézet koordinálásával kutatást tervezünk, amely tárgya a külhoni magyar családi vállalkozások feltérképezése, problémáinak, jellegzetességeinek összegzése. Kárpát-medencei körutunk keretében szakmai partnerekkel valamennyi külhoni magyar régióba konferenciákkal és workshopokkal látogatunk el 2017 márciusától. Júniusban nyári továbbképzést szervezünk, amelyre egyaránt várjuk a külhoni magyar családi vállalkozások képviselőit és a fiatal vállalkozókat. A program során a jó gyakorlatok cseréjének érdekében magyarországi és külhoni családi vállalkozások együttműködésével rendezvényeket szervezünk.

Menü

Főoldal

Navigáció