Főoldal

Szilágyi Péter szakképzés-fejlesztési eszközöket adott át a kárpátaljai Tiszabökényben

Publikálva: 2017. december 1.

A mezőgazdasági és ipari szakoktatást szolgáló korszerű eszközöket és felújított osztálytermeket adott át Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára közel 16 millió forint értékben csütörtökön a 2015 a külhoni magyar szakképzés éve program keretében a Nagyszőlőshöz közeli Tiszabökényben az iskolaközi tankombinátban.

Tovább a teljes cikkre

Szilágyi Péter: lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra

Publikálva: 2017. november 25.

Lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra, az egész Kárpát-medencei magyarságot segíteni kell abban, hogy ha a szülőföldjén akar maradni és boldogulni, akkor arra legyen lehetősége - hangsúlyozta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán Hajdújáráson, ahol megnyitotta az államtitkárság által meghirdetett, 2017 - a külhoni magyar családi vállalkozások éve elnevezésű program Kárpát-medencei őszi körútjának vajdasági állomását.

Tovább a teljes cikkre

Helyettes államtitkár: 2018 a külhoni magyar családok éve lesz

Publikálva: 2017. november 12.

A külhoni magyar családok éve lesz 2018 - mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatok eredményei - Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására

Publikálva: 2017. október 28.

Pályázatok eredményei - Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. október 28.

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. október 28.

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: közel 890 millió forint a külhoni magyar családi vállalkozások támogatására

Publikálva: 2017. október 27.

Közel 890 millió forintból 185 projekt megvalósítását támogatja a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások éve keretében - közölte Potápi Árpád János pénteken Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Szijjártó Péter: Magyarország megerősödésével az egész nemzet nyer

Publikálva: 2017. október 6.

Magyarország megerősödésének az egész magyar nemzet a nyertese, hiszen azzal, hogy Magyarország erős országgá vált, és a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt, nemcsak a Magyarországon élő magyarok, hanem a külhoni magyarok is rendkívüli módon meg tudnak erősödni - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságélénkítő programjának nyertes pályázói írtak alá szerződéseket a programot megvalósító Prosperitati Alapítvány rendezvényén.

Tovább a teljes cikkre

Átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

Publikálva: 2017. szeptember 10.

Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj (MTND) pályázat elismeréseit.

Tovább a teljes cikkre

Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit

Publikálva: 2017. augusztus 16.

Az első európai uniós tagállamként Szlovéniában, a Muravidéken írták alá hétfőn a Kárpát-medencei magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program szerződéseit .A gazdaságfejlesztési támogatásokon felül jelentős infrastrukturális beruházások is lesznek, így megvan a költségvetési fedezet az M70-es autóút teljes autópályává szélesítésének.

Tovább a teljes cikkre

A magyar kormány több mint 6200 vajdasági vállalkozót támogatott

Publikálva: 2017. augusztus 5.

A magyar kormány eddig mintegy 9 milliárd forintot helyezett ki a Vajdaságba a gazdaságfejlesztési programján keresztül, és ezzel több mint 6200 vállalkozót támogatott - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának újabb nyertes pályázóival írtak alá szerződéseket nagyléptékű mezőgazdasági fejlesztésekről.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: idén 830 milliós támogatás a külhoni magyar vállalkozóknak

Publikálva: 2017. július 27.

Az idén 830 millió forinttal támogatja a kormányzat pályázat alapján a Kárpát-medencében működő külhoni magyar vállalkozókat - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: meghosszabbították a külhoni magyar családi vállalkozók éve program pályázatainak határidejét

Publikálva: 2017. július 23.

A nemzetpolitikai államtitkárság meghosszabbította a külhoni magyar családi vállalkozások éve program pályázatainak határidejét, a kérelmeket július 31-ig várják. A teljes támogatási keretösszeg 830 millió forint.

Tovább a teljes cikkre

Külhoni magyar családi vállalkozások támogatására hirdettek pályázatokat

Publikálva: 2017. június 16.

A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Gyulán.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására

Publikálva: 2017. június 15.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a „Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására” című pályázati felhívása a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 80/2017. (VII.03.) számú határozata értelmében módosult az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. június 15.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a „Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására” című pályázati felhívása a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 80/2017. (VII.03.) számú határozata értelmében módosult az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. június 15.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a „Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására” című pályázati felhívása a Bethlen Gábor Alap Bizottságának 80/2017. (VII.03.) számú határozata értelmében módosult az alábbiak szerint:

Tovább a teljes cikkre

Befejeződött a fiatal vállalkozók nyári továbbképzése

Publikálva: 2017. június 14.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2017. június 8-a és 11-e között szervezte meg a "2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve" program folytatásának továbbképzését Balatonfüreden.

Tovább a teljes cikkre

Korszerű iskolai CNC-marós szaktermet avattak Udvarhelyen

Publikálva: 2017. június 7.

Egy számítógép-vezérlésű marógéppel (CNC), több számítógéppel, valamint projektorokkal szerelték fel a Bányai János Szakközépiskola laboratóriumát, ahol ezentúl gyakorlati képzést nyújthatnak a CNC-s szakosztályba járó diákoknak. A több mint 330 ezer lej értékű projekt célja a szakképzés megerősítése, hogy a végzős diákok könnyebben találjanak munkát szülőföldjükön – derült ki a keddi avatóünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Székely hot-dog, sajtfélék és lángos a bukaresti Ozosep vásáron

Publikálva: 2017. május 29.

Minőségi felvágottat, sajtféléket, gyümölcslekvárokat és -szörpöket, mézet, kürtöskalácsot és kenyeret is kínálnak szombaton és vasárnap a bukaresti Magyar Kulturális Központban sorra kerülő gasztro-kulturális Ozosep vásáron.

Tovább a teljes cikkre

A szakiskolát végzettek jelentős hányada külföldre készül dolgozni

Publikálva: 2017. május 17.

A csíki szakiskolákban idén végző, szakmát tanuló végzősök többsége külföldön próbálna szerencsét tanulmányai befejeztével – vetítettek előre a lapunk által megkérdezett iskolaigazgatók. Szerintük a diákok döntő többsége csak rövid távra tervez a határon túl, később hazatérnek és itthon hasznosítják a kint tapasztaltakat.

Tovább a teljes cikkre

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának rimaszombati programja

Publikálva: 2017. május 16.

A rimaszombati rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

Tovább a teljes cikkre

A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve Kárpát-medencei körútjának lendvai programja

Publikálva: 2017. április 25.

A lendvai rendezvényünk programja az alábbiakban olvasható, valamint letölthető a jobboldali menüsorból.

Tovább a teljes cikkre

Kiemelten támogatják a külhoni magyar családi vállalkozásokat

Publikálva: 2017. április 13.

A külhoni magyar családi vállalkozásokat támogatja idén a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, de folytatódik a fiatal vállalkozókat megcélzó pályázat is. A részleteket a tavaszi Kárpát-medencei körút második erdélyi állomásaként szerdán Csíkszeredában ismertették.

Tovább a teljes cikkre

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni családi vállalkozások segítésére

Publikálva: 2017. április 11.

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció