Hírek

Szilágyi Péter szakképzés-fejlesztési eszközöket adott át a kárpátaljai Tiszabökényben

Publikálva: 2017. december 1.

A mezőgazdasági és ipari szakoktatást szolgáló korszerű eszközöket és felújított osztálytermeket adott át Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára közel 16 millió forint értékben csütörtökön a 2015 a külhoni magyar szakképzés éve program keretében a Nagyszőlőshöz közeli Tiszabökényben az iskolaközi tankombinátban.

Tovább a teljes cikkre

Szilágyi Péter: lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra

Publikálva: 2017. november 25.

Lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra, az egész Kárpát-medencei magyarságot segíteni kell abban, hogy ha a szülőföldjén akar maradni és boldogulni, akkor arra legyen lehetősége - hangsúlyozta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán Hajdújáráson, ahol megnyitotta az államtitkárság által meghirdetett, 2017 - a külhoni magyar családi vállalkozások éve elnevezésű program Kárpát-medencei őszi körútjának vajdasági állomását.

Tovább a teljes cikkre

Helyettes államtitkár: 2018 a külhoni magyar családok éve lesz

Publikálva: 2017. november 12.

A külhoni magyar családok éve lesz 2018 - mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. október 28.

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő induló külhoni magyar fiatal vállalkozások tevékenységének támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatok eredményei - Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására

Publikálva: 2017. október 28.

Pályázatok eredményei - Külhoni magyar fiatal vállalkozások együttműködésének támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására

Publikálva: 2017. október 28.

Pályázatok eredményei - Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő magyar családi vállalkozások tevékenységének támogatására.

Tovább a teljes cikkre

Potápi: közel 890 millió forint a külhoni magyar családi vállalkozások támogatására

Publikálva: 2017. október 27.

Közel 890 millió forintból 185 projekt megvalósítását támogatja a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások éve keretében - közölte Potápi Árpád János pénteken Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Szijjártó Péter: Magyarország megerősödésével az egész nemzet nyer

Publikálva: 2017. október 6.

Magyarország megerősödésének az egész magyar nemzet a nyertese, hiszen azzal, hogy Magyarország erős országgá vált, és a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt, nemcsak a Magyarországon élő magyarok, hanem a külhoni magyarok is rendkívüli módon meg tudnak erősödni - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságélénkítő programjának nyertes pályázói írtak alá szerződéseket a programot megvalósító Prosperitati Alapítvány rendezvényén.

Tovább a teljes cikkre

Átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

Publikálva: 2017. szeptember 10.

Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj (MTND) pályázat elismeréseit.

Tovább a teljes cikkre

Aláírták a muravidéki gazdaságfejlesztési program szerződéseit

Publikálva: 2017. augusztus 16.

Az első európai uniós tagállamként Szlovéniában, a Muravidéken írták alá hétfőn a Kárpát-medencei magyarság támogatását szolgáló gazdaságfejlesztési program szerződéseit .A gazdaságfejlesztési támogatásokon felül jelentős infrastrukturális beruházások is lesznek, így megvan a költségvetési fedezet az M70-es autóút teljes autópályává szélesítésének.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció